Tuesday, September 9, 2014

Pantang Dilarang

Minggu depan habis pantang. Tapi hari ke-2 itu hari aku dah mula langgar pantang. Hari ke-3 makin banyak pantang aku langgar. Hari-hari seterusnya dah ada orang confuse betul ke aku baru dapat baby.

Alhamdulillah aku masih sihat dan berbahagia. Warga baru itu juga.

Er, tapi ada orang cakap, ko tengoklah dah tua esok banyak penyakit ko.

Hadoi, doa ke tu? Tapi doa aku lagi best;

بسم الله الذي لا يضر مع اسمه شيء في الأرض ولا في السماء وهو السميع العليم

10 comments:

Dr Singa said... [Balasan]

dah tua memanglah banyak penyakit sobab dah tua!
bukan sobab langgar pantang!

Nizam.Ariff said... [Balasan]

Tahniah....
Tup tap tup tap bunyi day clock....daahhhh dpt baby....cepatnya masa berlalu..

CiKPuaNLawA said... [Balasan]

eyhhh... macam sekejap jer.... rasa nya baru tu hari g kenduri adek ipar awok kawen...

si kecik tu pon saya tak sempat nak jeling2 tu hari... huhuhu...

pantang jumpa takpe... hehehee...

cinta said... [Balasan]

@Dr Singa
setuju! Nak like komen ni.

cinta said... [Balasan]

@Nizam.Ariff
tup tap tup tap lagi... daahh dapat cucu lak. eheheh..
tup tap tup tap lagi.. err... hmm..

cinta said... [Balasan]

@CiKPuaNLawA
dah tak macam lagi dah. mmg sekejap.
takpe tak jeling sbb dia blm pndai membalas jelinganmu. ahaha..

joyahsport said... [Balasan]

Haaiiiiiiiii...saye baru nk berjinak2 bace blog kawan2 semula..hihihiks..**gedik sikit xpe kn**..thniah cikpuancinta..udah 3 anaknye yek..

fauziah helmy said... [Balasan]

salam...
saya ronda2 cari resipi sushi tadi terjumpa blog nih.
tahniah atas kehadiran orang baru. kalau nak cerita tentang berpantang memang tempoh yang sangat tak enjoy. kalau berpantang dengan mak laa.... tapi sejak anak ke 4 dan ke5 saya berpantang sendiri... dah macam tak pantang jer gayanya. maklum ler semua kerja kena buat sendiri. pantang seminggu dua jer ada kot. itu pun pantang makan jer.. kerja2 rumah tu terpaksa laa tak pantang sebab xde helper. pandai2lah.

jemput singgah blog saya kalau sudi ya. owh yaa.. selamat menamatkan tempoh berpantang... hehe..

http://maipilihdotcom.blogspot.com

cinta said... [Balasan]

@joyahsport

haiii, sy pulak baru nk berjinak bace komen. tergumbira tgk ada komen joyah. kih3.. uit, kita nk kejar joyah sbnrnya. nnti joyah ade 4 kita pn nk 4 juge. ahahak. ngengado..

cinta said... [Balasan]

@fauziah helmy
salam. terima kasih sudi singgah. haha.. pantang x pantang. tgk rumah bersepah pun pantang gak tuh.