Sunday, August 13, 2017

Tiga Sebab Aku Tak Update Blog

Kenapa aku lama tak kemaskini (update) blog? Walaupun korang tak nak tahu aku nak juga cerita. Sebab ini akan jadi bahan bacaan aku di masa hadapan kalau panjang umur.

Sebab pertama : akhir-akhir ni rasa macam tak cukup tidur. Jadi daripada aku duk mengadap blog aku rasa tidur itu lebih berfaedah untuk tubuh badan aku. Nampaknya aku sememangnya seorang yang tahu membezakan mana yang lebih penting. Ehehe.

Sebab kedua : akhir-akhir ni rasa macam sibuk bebenor. Kat rumah kalau berpeluang pegang phone cuma untuk set alarm, off alarm, dan jawab panggilan. Sesekali baca juga mesej-mesej. Atau mungkin 'scan' mesej itu lebih tepat berbanding 'baca'.

Sebab ketiga : akhir-akhir ni rasa macam nak kedekut dan tak nak kongsi sebarang pandangan dan cerita. Ini penyakit yang sangat tak best kalau berkecimpung dalam dunia blog. Sama pangkat dengan penyakit malas lah ni agaknya.

Jadi entri ini aku anggap sebagai permulaan untuk kembali bersemangat update blog.


4 comments: