Thursday, July 2, 2015

Ada Sesiapa Boleh Tolong Saya?


Tiap kali masak menu yang menggunakan telur masin - kwai tai meow ke, salted egg prawn ke, masalah terbesar adalah nak menghabiskan telur putih

Sebabnya 1keluarga kurang gemar telur masin bahagian yang putih tu.

Jadi bila teringin nak masak menu-menu bertelur masin ni akan rasa bersalah dan fikir sepuluh kali sebab takut membazir telur putihnya.

Ye lah, sepuluh kali (tipulah sampai sepuluh kali. Hee...) telur putih tu keluar masuk fridge sampai berkulat sudahnya dibuang. Membazir betul.

Ada sesiapa yang tahu apa-apa menu yang menggunakan telur masin putih tu dalam ramuannya?

Kalau ada tolong share. Please please please...

2 comments:

Wak Lat said... [Balasan]

salam ramadhan, alaa senang aje tuuh,
bawak je dtg opis nnti kawan2 leh perabiskan telur putih tuuuuu., kihkih2 oops lupa bulan pose nihh ;p

cinta said... [Balasan]

@tiga lalat

tak tergamak la pulak...