Wednesday, July 16, 2014

Tahniah Untuk Aku

Ramadhan tahun ni aku belajar benda baru.

Semalam aku dah belajar buat kuih sepang.

Walaupun rupa untuk beberapa cubaan pertama tak lepas quality check.

Tapi aku suka.

Siapa cikgu?

Sapo laei, omak mentuo den.

Sodap.

***

Cerita lain.

Semalam Dewi datang 'buka puasa' sama-sama. Jadi untuk menghormatinya kitorang batalkan menu daging. Dan dia juga jenis hormat orang puasa tak makan depan orang puasa walaupun kat pejabat.

Eh, tiba-tiba rasa nak buat daging dendeng petang nanti. Hmm.. Tapi pagi tadi dah plan nak masak Ayam Weng Wulu-wulu kegeraman si leng chai itu.

6 comments:

Nizam.Ariff said... [Balasan]

Kuih sepang???
X pernah dgr....
Ada asal usulnya tak?

aTieYusof Family said... [Balasan]

wahh! berjaya buat kuih Sepang..tapi tak tau lah mcm mana rupa kuih sepang tu?? tak letak gambar ker?? hehe..

CiKPuaNLawA said... [Balasan]

kenape tak anto jiran setaman ni... ;( .. nak rasa juga....

huhuhuhuu...

cinta said... [Balasan]

@Nizam.Ariff

tak tau asal usulnya. tapi rasanya tak melibatkan penampor dan pemetik api zippo. haha..

cinta said... [Balasan]

@aTieYusof Family

gambar tak boleh letak. nanti kena kutuk. hee..

cinta said... [Balasan]

@CiKPuaNLawA

tak boleh antar. tak lepas qc check. kihihi..