Thursday, November 5, 2015

Isn't It Ironic

Sejak ber-anak minuman susu kultur dah jadi perkara wajib dalam senarai beli-belah.

Satu hari tengok di rak ada offer kalau beli tiga pek.

Lepas tu baru perasan yang biasa dengan yang kurang gula tak boleh campur.

Maksudnya beli tiga yang biasa atau tiga yang kurang gula.

Tapi menjadi persoalan bila yang kurang gula itu harganya lebih tinggi.

Aku ingat bila kurang gula kuranglah kosnya.

Tapi bila fikir-fikir

Less is more

Kan?

Ceh.

6 comments:

Nizam.Ariff said... [Balasan]

Benda yang ganti gula tu lebih mahal kut...

Emas cair??

cinta said... [Balasan]

Golden Sugar Taste

julie shahril said... [Balasan]

yg healthy selalunya lagi mahal

cinta said... [Balasan]

Oh ya lupa.
Healthy juga dah masuk senarai perkara2 mewah.

tiga lalat said... [Balasan]

tetibe wak tringat dulu penah masa urusan nak pinjam loan dgn bank yg 'islamik' officer tu ckp 'nak suci murni halalan toyiban kene byr lebih sikit' ., hrmm bole gituuu?

cinta said... [Balasan]

Dalam konteks ni nampak macam ada eksploitasi di situ.

Takkan lah yang tak mampu bayar lebih kena opt untuk sistem-sistem haram dan syubhah pulak kan wak.

Islam itu mudah.
Manusia yang menyusahkan.