Friday, November 22, 2013

Laluan Masuk Baru ke AKLEH

Beberapa bulan lepas laluan masuk baru ke AKLEH dibuka tapi sampai hari ni nampak macam tak ramai yang guna. Lebih kurang 3 bulan (rasanya) dibuka tapi Google Map masih belum update laluan ni.

Entrance (baru): Jalan Tun Razak arah utara, selepas lampu isyarat simpang jalan Yap Kwan Seng, betul-betul sebelum Flat PKNS Jalan Tun Razak.

Exit:
1st exit: KLCC
2nd exit: Jalan Sultan Ismail
2nd exit U-turn: boleh ke Keramat, MRR II, Jalan Kerja Air Lama, Ampang Jaya.
3rd Exit (Last exit): Jalan Ampang

Jadi kepada yang biasa guna laluan Binjai, masuk Jalan Tun Razak yang sesak,kemudian naik flyover untuk masuk AKLEH, apa kata cuba jalan ni pula.

Sumber: Google Maps

9 comments:

Nizam.Ariff said... [Balasan]

Aku tak tau pun akleh tu menda.
Aku ingatkan jalan masuk ke gaza...hihi

cinta said... [Balasan]

@Nizam.Ariff
JLTII kau tau tak? hee..

Daddy Ziyyad said... [Balasan]

Selalu dengar nama AKLEH ni..tapi rasa rasanya macamtak pernah guna laluantu..yg selalu den guna NKVE..ELITE..KESAS..PLUS...:P

t.a.t.a said... [Balasan]

AKLEH? bunyi macam TAKLEH je. hahahaha

masa first guna map ni kan, nak cari hospital. oohhh senang aje jalan nya. lalu highway terus aje. lalalala..

nah kau sekali lalu highway nak termuntah rasanya. banyak bebenor susur sana susur sini. 3x pergi 3x jugak aku sesat. sesat pergi dan balik pulak tu. hampeh betul.

cinta said... [Balasan]

@t.a.t.a
cam sesuai pulak nama takleh ni utk ekau. hehe.. jgn ko sesat masuk mrr2 sudaah. kensel g spital bole terus gi zoo negara.

t.a.t.a said... [Balasan]

Zoo negara? veterinar ada la, kan? doktor jugak tu. hahaha

CiKPuaNLawA said... [Balasan]

ksu ..balik lalu ikot jalan damai tembus depan skolah sayfol .... hehehe.. pastu cilok kot kolam lama nun..
selisih dengan awak baru turun dari akleh depan petronas... hehehehe....

cinta said... [Balasan]

@Daddy Ziyyad
nampaknya byk jgk duit tol sumbangan ekau utk negaro yo. hee..

cinta said... [Balasan]

@CiKPuaNLawA
dulu slalu jgk pkai jln tu tp lps ank2 duk taska kenalah ikut hiway cpt sket klau tak taska charge ot rm7 utk 1/2 hr.