Wednesday, March 11, 2015

Louse, lice and nits

Mama jumpa telur kutu kat rambut leng lui. Hampir-hampir jerit tapi tak jerit. Tapi kecoh la jugak. Sampai sekarang rasacamgeli.

Hari tu jugak mama potong pendek rambut leng lui. Sekaligus menghancurkan angan-angan leng lui nak tocang rambut macam Elsa.

Sapu ubat kutu, sikat, cuci rambut, ulang lagi sampai entah berapa hari. Leng chai pun kena juga. Malam tu juga dekat pukul dua pagi mama potong sendiri rambut mama pendek-pendek. Minggu tu kepala mama tak pernah bogel dari scarf. Tidur pun pakai scarf. I geli you...

Kutu dan telurnya dah satu masalah. Satu lagi masalah bila si leng lui itu bangga bercerita dengan anak-anak jiran dia ada kutu. Sampai mamanya pun tetiba naik kompius adakah itu trending dan cool di sekolahnya?

8 comments:

SuzieLAWAti said... [Balasan]

hahahahaa... trending eyh.... kadang2 kutu ni bermusim....

anak2 ksu pon sama jugak... ade kutu... dulu la...

beli ubat kutu..... hari2 sikat buang telur...

--yang lebih geli bila dah mula merayap2 atas dahiii...!!--

julie shahril said... [Balasan]

dia ingat kutu tu something yg membanggakan. hahaa

cinta said... [Balasan]

@SuzieLAWAti

erk.. merayap atas dahi..

bulu roma dah meremang nih.

cinta said... [Balasan]

@julie shahril

penternak kutu yang berjaya.

adus..

Dr Singa said... [Balasan]

hahhahaaaaaaaaaa!!

tiap tiap tahun wa hadapi masalah yang sama!!

dia tidur rumah kawan satu malam je!!
bawak balik sebenier kutu!!

kat sekolah .. dia cerita.. ada sorang kawan.. siap nampak kutu tu merayau2 keluar masuk kat rambut kawan dia!! lepas tu ada yang tangkap dan main campak campak lagi!!
tolonggggggg

cinta said... [Balasan]

@Dr Singa

aiyookk..

ini cerita seram nih.

Fendi Rocka said... [Balasan]

bila ada kutu kat kepala...pergi mana2 pun tak tenang sbb ada je yg bermain di kepala,literally or not.

cinta said... [Balasan]

Sgt betul.