Thursday, April 30, 2015

Hari Sukan Tadika


1- Datang awal, dapat spot paling best. Oh yeah..

2- Leng lui (riben biru atas kepala) marching. Rasa aku rumah merah ni tema dia superhero. Rasa aku la.

3- Leng chai marching dengan topeng ironman. Bila dah bertopeng dan muka tak dapat dikenali, caranya ialah kena kenal kasut anak.

4-Rumah hijau marching - kontijen dari Mahkota Cheras.

Lepas tu ada nyanyi lagu Negaraku dan baca ikrar Rukun Negara. Ini takde gambar. Sebab aku warga yang patriotik berdiri tegak-tegak untuk hormat Negaraku jadi takde snap gambor.


5- Lagu Jalur Gemilang nyanyi ramai-ramai. Kerjasama cikgu-cikgu dan murid-murid yang hebat!

6- Cheer leader dari rumah merah - ade pesen gelek-gelek aku tak tahan nak gelak.

Rumah kuning punya cheerleader aku salute. Dah nak macam All Black punya war dance pulak aku tengok. Nasib takde ka ora ka ora ka mate ka mate. Tapi takde gambor. Saje dengki. Eheh.

7- Pom-pom dance. Rambu ramba. Aww..

8- Game dimulai oleh budak-budak tiga tahun. Ala comey... Game susun pinggan cawan dalam dulang. Nanti balik tolong mak ye..

9- Game budak empat tahun pulak. Kena meniti atas bench pastu pancing ikan. Leng chai tengah get ready tu.

10- Game kedua budak empat tahun - Save Water Campaign. Kena bawak dan tuang air masuk cawan team member. Jangan tumpah aa...

11- Leng chai: Haa, tenok, tenok, mane ade tupah. Hebat tan..

12- Abis game dia lari gi amik aiskrim free kat luar. Rasa aku ada tiga ke empat kali dia amik. Free kan.

13- Leng lui main tak dapat amik gambar. Ramai berkerumun. Menang pulak tu. Dah main posing sikit.

14- Acara kat dalam tak cukup. Diorang buat acara sendiri kat luar.

15- Game family. Anak siapkan bapak dengan kain pelikat, kopiah, dan spek hitam. Pastu bapak pulak siapkan mak dengan kain sarung, selendang dengan pin bunga besar, dan mekap. Hah kau. Ha ha..

16- Leng chai dapat medal.


17- Rumah merah menang. Yay..

18- Leng lui: Ai dapat gold medal yu know..

19- Pose sebelum balik. Leng chai sempat cilok satu belon kunin.

20- Keluar makan malam. Si leng chai itu dah lelap.

2 comments:

aTieYusof Family said... [Balasan]

hari sukan sekolah ye.. padat juga aktiviti tu..;)

cinta said... [Balasan]

Sekolah diorang ni mmg byk aktiviti. Janji ank2 seronok sekolah.