Tuesday, October 20, 2015

Derma


Semalam incek papa derma darah.

Jeles juga sebenarnya.

Bukan jeles sebab incek papa cuba ngorat misi.

Itu memang aktiviti wajib. Tak guna jeles yang itu.

Tapi jeles sebab dari zaman muda remaja sampai sekarang belum mencapai berat yang melayakkan diri bergelar penderma darah.

Padahal itu hari timbang dah naik 5kg daripada berat masa bujang.

Nak kata kurus tengok perut elok je kembang dia.

Pinggang pun macam dah nak pupus.

Makan nasi sehari tiga kali.

Nampak gaya nak kena work-out lah ni.

Oh no..

15 comments:

julie shahril said... [Balasan]

tak cukup berat? adoiii...anak dah 3 mcm mne boleh tak ckup berat? kita ni anak baru sorg dah terlebih berat!!!

mencik!

SuzieLAWAti said... [Balasan]

tak pernah derma lagi...

nak derma ja.. low blood...

hehehee

cinta said... [Balasan]

Tak cukup berat tp shape sume lari dah.
Mencik jgk!

cinta said... [Balasan]

Lo blood.
Baik jgn derma.

Nizam.Ariff said... [Balasan]

Tengok darah aku mengalir nanti aku sedih...rindu...

cinta said... [Balasan]

Err...
Hmm..
Ok..
siapa kau..

tiga lalat said... [Balasan]

ingt nk derma dara gak smlm tp blom cukup 3 bulan dr tuari., huhu2

cinta said... [Balasan]

Klau xcukup 3bln xleh derma eh?
Oooo...

aTieYusof Family said... [Balasan]

pernah derma darah sekali masa bujang..pastu dah tak pernah.. huhu..

SuzieLAWAti said... [Balasan]

no kereta kak izat : wtc 4666

SuzieLAWAti said... [Balasan]

dah reply u... kat sini..!!!... hehehe

cinta said... [Balasan]

Pernah tu pun dah cukup bagus :D

cinta said... [Balasan]

Tq kak su.
Td dh dpt emel k.julie.
Heheh intai2 rumah sinun tunggu jawapan rupa2nya tn rumah dtg sini.
Rajin nor.

SuzieLAWAti said... [Balasan]

tuan rumah tak potong rumput.. nti klu komen kat sana.. tak nampak... haahahaha... tu yg dtg mengomen kat rumah org.. :p

tiga lalat said... [Balasan]

krteria no 8 penderma darah:

8. Pendermaan terakhir 3 bulan lepas.