Monday, October 5, 2015

Iklan???

Dulu dulu dulu aku adalah salah seorang nuffnanger.

Selepas beberapa ketika yang boleh tahan lama jugak lah aku tengok akaun nuffnang aku paling banyak pun tiga hengget je.

Atas dasar sedar diri dan cuba mengelakkan perbuatan yang kurang berbaloi aku buat kesimpulan bahawa blog aku berada dalam kumpulan blog-blog yang tidak mengujakan untuk dilawati.

Tambahan pula blog ini aku jadikan cuma sebagai terapi untuk aku perasan kurang sibuk dan lebih santai. Nak kejar trafik aku tolak tepi. Itu bukan hal aku.

Lagi pun sebagai seorang antisosial jadian aku terpaksa untuk tidak menonjolkan diri menjadi antara faktor yang membuatkan blog aku kurang pelawat datang menyinggah. Blog yang macam tak wujud siapa yang nak datang ye dak.

Jadi sebagai penghargaan juga untuk mereka yang setia singgah dan menjenguk ke sini aku buang semua iklan dan mana-mana widget berunsur iklan. Ringan sikit. Nak loading pun lajjew..

Oh ye, point penting di sini ialah blog aku tak ramai orang jenguk jadi kepada yang rasa-rasa nak buat pengiklanan percuma di sini harap fikir 45879 kali.

Tapi kalau nak iklankan juga aku tak padam. Orang cari rezeki aku tak nak halang. Selagi menjalankan perniagaan halal.

Cuma kalau boleh elakkanlah sebab aku rasa bila ada iklan terutama di ruang komen terasa seperti menghina aku.

Faham tak perasaan terasa dieksploitasi? Faham tak camana rasa ada orang sukasuki tampal iklan kat pintu rumah kita? Annoying kan? Gitulah lebih kurang rasanya.

Harap pencerahan dengan niat suci murni aku tidak membuatkan sesiapa sentap.

Orang meniaga mana boleh sentap wei. Hehe..

10 comments:

julie shahril said... [Balasan]

hok alohh...sebut nuffnang...naru teringat, dah lama tak check..

hahahaaa...mcm la byk sgt duit dlm tu....sbb tu bukak setahun sekali jek

aTieYusof Family said... [Balasan]

sy pun kira dah lama berblog ni..Nuff pun kurang jugak..tak kisah pun, janji dpt mengeratkan silaturrahim sesama teman alam maya.. kadang jg silent rider juga...hihi

cinta said... [Balasan]

Kak julie, password ingat lagi? Hehe..

cinta said... [Balasan]

Tapi kalau tetiba dpt byk rezeki lah kan kan kan...

tiga lalat said... [Balasan]

nih wak datang pagi2 nak buat iklan indon harhar2

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

cinta said... [Balasan]

Waduh wak...
Sepertinya pernah terlihat tapi di mana ya..

SuzieLAWAti said... [Balasan]

saya tiada iklan di wall blog saya... ahahahaaa

cinta said... [Balasan]

Pndai kak su nyorok.

Dr Singa said... [Balasan]

join lah #kelabbloggeryangfemesitu !!
trafik gerenti banyak !

ko ajak kak su kau tu join sekali..
heh heh hehhhh

cinta said... [Balasan]

Tak mau.