Tuesday, June 13, 2017

Cafe De Mum Corner, Ampangan Blok C, Negeri Sembilan




Cafe De Mum Corner
Block C, 309, Jalan Bunga Raya 16, Taman Tasik Jaya, 70400 Seremban, Negeri Sembilan

☎ 012-258 1949

Nak tengok peta boleh klik kat
sini 👉 Cafe De Mum Corner

Apa yang menarik di sini?

Masakan tradisi asli Negeri Sembilan. Macam-macam ado. Gulai lemak cili padi, sembilang berlado, asam pedas, rendang, kari, dan macam-macam lagi masakan kampung asli.

Gulai lemak cili padi sendiri pun dah ada banyak jenis - telur itik, daging salai, ayam, tulang, tenggiri, termasuklah yang rare di muka bumi - tembusu dan jangek. Ada dimasak dengan rebung, ada dimasak dengan bacang.

Tembusu tu apa? Perut lembu.. Nak tau rupanya macam mana cer gugel tengok.

Jangek? Nak tahu boleh singgah sini

Asam pedas pun ada banyak jenis. Kalau nasib baik boleh merasa ikan sembilang laut.

Hasil laut semua segar dari Port Dickson.

Untuk yang gemarkan rendang nogori, sini lah tempatnya.

Kalau nak tau availability boleh hubungi nombor tauke 012-258 1949 ( En. Yusoff).  Bukan availability rendang je, lauk-pauk lain pun sebab setiap hari lauk tak semestinya sama. Tengoklah apa hasil laut segar yang dapat itulah yang dimasak.

Atau nak buat tempahan rendang, boleh hubungi chef besar 016-632 0922 (Pn. Futiah). Alang-alang nak raya ni kalau nak merasa rendang nogori cepatlah call. Sodap.

Lagi, kari kambingnya yang boleh buat angau terngiang-ngiang rasanya. Makan dengan roti canai, atau nasi beriani, atau nasi putih, atau cecah roti je pun sodap jang.

Dalam bulan Ramadhan dibuka pada pukul 3 ptg - 6.30 ptg. Lepas tu buka balik pukul 9.00 mlm sampai pukul 2.00 pagi.

Dua minggu lepas raya nanti insya Allah mula beroperasi sepenuhnya. Tapi untuk sarapan, makan tengah hari, dan minum petang sahaja. Malam tutup. Untuk sarapan ada menu roti canai dengan kari kambing.

Tapi, kalau rasa-rasa nak buat function sebelah malam, gathering ke apa ke, boleh bincang. Call je no. tauke 012-258 1949 ( En. Yusoff).

Tang function boleh request menu istimewa sebab ketua chef ni bukan je terer masakan Negeri Sembilan, masakan Cina pun dia boleh buat terutamanya yam ring yang susah benar nak dapat tu. Nestum prawn pun boleh, claypot yam soup pun boleh, steamboat pun dia tau buat, bagitau je nak masakan yang macam mana dan minta chef besar cadangkan.

Masakan sedap, tempat bersih dan selesa, kalau bawa anak kecik pun tak risau sebab kawasan berpagar dan insya Allah selamat untuk anak-anak bermain.

Dengan konsep open air dan dikelilingi suasana kampung. Untuk kaki makan atau untuk lepak bersama keluarga atau kawan-kawan. Sesuai sangat.

Dan paling penting, halalan toyyiban.

Apa lagi, meh la singgah.

0 comments: