Tuesday, May 31, 2016

Movie Review : Angry Birds

Konon-konon sempena cuti sekolah bawa anak-anak tengok movie.

Beli tiket sesi family friendly. Kalau dah nama family friendly kau faham-faham je lah. Akan ada iklan-iklan secara live ; iklan susu - bunyi bayi lapar, iklan kanak-kanak milo yang bertenaga - tak reti diam dan ada masalah volume control, iklan kanak-kanak ribena yang riang gembira ketawa dengan lawak yang tak macam lawak. Tapi akhirnya kita pun akan turut ketawakan ketawa diorang yang comel.

Tapi family friendly tu bukan masalah bagi aku sebab aku sendiri pun bawak kanak-kanak susu, ribena dan milo.

Masalahnya bila tengok movie tapi rasa macam adoi bila nak abis ni.

Dan rasa macam menunggu untuk rasa terhibur tapi tak sampai-sampai.

Dan rasa menyesal dah membazir masa, tenaga dan duit.

Dan rasa tobat dah tak nak tengok movie di bawah jenama yang sama.

Dan bila anak tanya, "mama bila nak abis ni" memang buat aku rasa menyesal macam college student salah pilih kursus.

Kalau kau pernah tengok Rio atau Rio2, jangan letak harapan pada Angry Birds sebab nanti kau akan kecewa.

Dan bila movie tamat anak kata yay dah habis :p

Tapi untuk mereka yang sedang mengikuti angry management course movie ni mungkin sesuai untuk melatih kesabaran.




8 comments:

Nizam.Ariff said... [Balasan]

Lorrr...baru angan2 nak g tonton...hmm...tak jadi la klu gitu. Org lain pun review yg sama. Tggu kuar time hari raya 3 thn lg je la...

cinta said... [Balasan]

Tp kalau nk masuk utk tdo dlm aircond sementara tgu isteri selesai shopping ok je citer ni.

Sbb ko takkan rasa rugi terlepas babak2 yg cuba utk buat bdk2 gelak tp bdk xfaham pn :p

julie shahril said... [Balasan]

tak macam rio? cancel la tgk burung marah.

cinta said... [Balasan]

K julie, tgu kluar tv je lah tgk. Kalau nk byr mcm xberbaloi.

Manusia Berubah said... [Balasan]

baru tengok semalam.. memang errrr... teeeeetttt.. sangaaaattt...!!hahahahahaa.. :p

gelak la skit2 bab depa panjat gunung nak cari Hero Burung Helang tu (apa ntah namanya).. yg lain semua krikk krikk krikkk.. memang jauh dari expectation i ollss..!

*tetiba bangga dengan Boboboi The Movie.. hehehehee..*


cinta said... [Balasan]

Ada jgk la tang lawak. Ada jgk lawak yg mcm try too hard nk buat org gelak.

Tp overall xtaulah nk ranking camana. Nasib baik lah katun dia comel2. Boleh la layan tgk smbil kunyah popton (kata leng chai).

Eh ye lah, bangga dgn boboiboy.

Fendi Rocka said... [Balasan]

mungkin lagi 20 tahun baru kita faham mesej dan lawaknya,lambat sikitla

cinta said... [Balasan]

Lambat sgt tu.