Sunday, October 16, 2016

Cinta Tak Buta

Bila tak dapat nak jelaskan fenomena jatuh cinta tanpa alasan orang akan salahkan cinta. Kata mereka cinta itu buta.

Bila tak dapat nak jelaskan kenapa laki orang tersuka kat bini orang pun cinta juga yang disalahkan. Kata mereka cinta itu buta.

Bila tak dapat nak cari punca kenapa lepas sekian lama kahwin hati jadi makin tawar macam biasa cinta dituduh buta.

Sebenarnya cinta tak buta.

Yang buta itu nafsu.

Yang buta itu hati.

Yang buta itu manusia.

Kalau cinta itu buta cinta takkan bertambah dan takkan berkurang.

Kalau cinta itu buta cinta takkan dapat dipupuk.

Jadi sila berhenti menyalahkan cinta.

Cinta tak buta.

8 comments:

Nizam.Ariff said... [Balasan]

Err....lebih senang menyalahkan cinta.... sebab cinta juga bisu...cinta tak boleh mengadu...hmmm

Atie Yusof said... [Balasan]

Deep! asyik2 nak salahkan cinta, kan..padahal yg lebihnya nafsu.. huhu

t.a.t.a said... [Balasan]

Same goes as salahkan nafsu and syaitan.
If our heart occupies with something greater, we definitely will not layan bab-bab cinta-cinta ni.
Fikir guna otak sebelum guna perasaan.
So when something happened, ayat ni pasti keluar, "Manusia kan lemah, sentiasa buat silap."

Tak memandang dan tak dipandang.






Owh hi cinta.. lama doh aku tak stop sini.

cinta said... [Balasan]

Kesian cinta.

cinta said... [Balasan]

Kena lah didik nafsu.

cinta said... [Balasan]

Yuhu.. miss u :D

Tetiba teringat bila terbabas subuh salahkn setan.
Bila terbabas subuh d bln puasa. Hmm..

Manusia Berubah said... [Balasan]

Cinta Itu Indah

*ala-ala tajuk novel 300 muka surat*

:p

cinta said... [Balasan]

Novel 300 muka surat..

Bagus utk penyakit insomnia. Hehe..