Friday, October 14, 2016

Siswa Siswi Kita Kelaparan



Pak pak menteri harap turun padang. Tak payah tunggu duit kerajaan. Duit poket sendiri pun boleh. Tak luak harta setakat bagi pelajar makan.

Kawan-kawan blogger harap cubalah bantu adik-adik kita.

Pagi tadi lalu depan Menara PTPTN. Teringat mereka.

Pagi ni sarapan nasi lemak. Teringat mereka juga.

Sedih pulak.

6 comments:

Atie Yusof said... [Balasan]

adoii smpai macam ni sekali..kesiannya... ekonomi dah makin teruk skrg ni, semua nk kena cut...
jom bantu apa yang patut...

cinta said... [Balasan]

Klau ada kenalan kat sana bolehlah contact n hulurkn sumbangan.

Drp potong atau tangguhkn elaun pelajar lebih baik potong elaun keramaian pak menteri. Hasil gst yg byk tu pn patut salurkan juga utk kebajikan pelajar.

Nabila Syifa said... [Balasan]

dasyat betul impak keadaan ekonomi skrg

cinta said... [Balasan]

Kalau semua org tau mainkan peranan seteruk mana ekonomi pn taklah perit sgt kot.

Manusia Berubah said... [Balasan]

Kesihatan dan Pendidikan.. jangan lah kompromi sebarangan.. :(
kesiannya.. *sobbb..*

mereka wajah masa depan negara..


.

cinta said... [Balasan]

Itu hari ada sorg staf hospital ckp ada ura2 potong bajet hospital jadi dorg cuma akan serve nasi goreng instead of nasi campur yg ada lauk. Adoi..