Thursday, April 28, 2016

Merarau Nasi Lemak CPL


Kepada peminat nasi lemak yang rindukan home cook nasi lemak boleh cuba nasi lemak CPL.

Nasi yang sihat. Lemak terasa tapi minyaknya tiada. Nasi lemak yang selalu aku makan minyaknya lebih lemaknya hilang entah ke mana.

Ikan bilis dalam jumlah yang optimum. Nasi lemak yang aku selalu sarapan paling banyak ada tiga ekor. Selalu juga kalau label nasi lemak sotong jangan harap nak bersua dengan ikan bilis. Bagi aku ikan bilis adalah aksesori penting. Takde ikan bilis tak sempurnalah nasi lemak.

Sambal yang smooth dan takde biji cili. Tak lah aku sibuk nak sembunyi-sembunyi cungkil biji cili lekat kat gigi. Dan rasa yang mild sesedap seadanya. Hmm camana nak explain ye.. Kalau nasi lemak yang kita beli dari pembuat nasi lemak pro selalunya sambalnya gelap dan bau belacannya sampai ke hidung, sambal nasi lemak CPL ni ala lembut gitu.

Dan didatangkan dengan telur dadar yang macam orang tabur atas pulut kuning tu.

Timun dipotong cantik pulak tu. Presentation bersih, kemas dan cantik. Nasib baik bulan lepas belum launch lagi. Kalau tak mungkin gambarnya dah masuk majalah TIMES.


Eh tak tau? Bulan lepas dalam majalah TIMES nasi lemak diiktiraf top 10 menu sarapan antarabangsa yang sihat. Yu don play play ah..


6 comments:

julie shahril said... [Balasan]

baru dgr perkataan merarau..tapi perkataan gabi tu huduh betul.

Nizam.Ariff said... [Balasan]

CPL?

cinta said... [Balasan]

Chubby comel. Hehe.

cinta said... [Balasan]

Cik puan suzilawati..
mangsa bencana ekonomi.
skrg pengusaha yg gigih.
doakan yg terbaik utk beliau.

SuzieLAWAti said... [Balasan]

amboi.. promote sakan yee...

hehee... mekaseh tau .. support kengkawan... :) ..

masak dgn kaseh sayang ni tau... lepas makan tu ade tak rasa di sayangi... :p ...

cinta said... [Balasan]

Patut la lovely... ehehe..